טרם נתחיל לעסוק במדריך עצמו, חשוב לעצור ולהבין אילו סוגי קביים קיימים.
ריכזנו במאמר הבא את סוגי הקביים, הבחירה בהם, כיצד משתמשים במוצר בהם לצד נקודות נוספות חשובות.
קביים – אילו סוגים קיימים?
קביים קנדיות – קביים אלו מוכרים גם בשם קבי אמה, הם תומכים בכפות הידיים ובזרוע. אלו יכולים להתאים גם לקשישים וגם לצעירים. הם מתאימים לאנשים ששתי הרגליים שלהם מאפשרות דריכה. המוצר הנ”ל בעל יתרון בכל הנוגע ליציבות ותמיכה בזמן הליכה. קביים מסוג מגיעות לרוב עם ידיות אורטופדיות וחפתי זרוע, מצופים, וזאת למטרת נוחות מרבית. המוצר כן מאפשר לשנות את גובה הקב והחפתים, בהתאם לצורך של המשתמש. קוטר הצינור משתנה, אצלנו קוטר הצינור הינו 25 מ”מ.
קביים אקסילריות – בקביים מסוג זה נשענים בעצם על בית השחי. מדובר על סוג המתאים לאנשים מבוגרים או לחילופין לאנשים שצריכים להשתמש באופציה זו באופן זמני בשל בעיית יציבות, פציעות וכיוצא בכך.
קביים אלו עשויות מאלומיניום אנודייז חלול, והן בנויות מזוג צינורות מרכזיים מקבילים וזאת למטרת חיזוק נוסף. הן מאפשרות להגביה את הקביים באופן פשוט וקל על ידי פין בטיחות קפיצי במרווחים קבועים, לרוב של 2.5. המשקלים כמובן משתנים אך אצלנו, למשל, תוכלו למצוא את המוצר במשקל של 500 גרם המאפשר מעמס מרבי של עד 120 ק”ג.
בחירת קביים – הלכה למעשה
אז איך בעצם בוחרים? הדרך הנכונה ביותר לקבוע לאיזה סוג ובאיזה דגם להשתמש היא על ידי המלצתו של הרופא/בעל מקצוע שעורך את השיקום למטופל. תמיד נעדיף לבחור קביים אורטופדיים – שיבואו לידי ביטוי באזור השחי ומפרקי היד, אלו הופכים את השימוש לנוח הרבה יותר ומאפשרים את השימוש לפרקי זמן גבוהים יותר ללא מאמץ רב, לדוגמא:
טיפים להליכה עם קביים
חשוב לדעת, שגם אם בחרתם את הקביים שהכי מתאימים לכם, יש דרך מסוימת שצריך להשתמש במוצר בכדי להפיק ממנו את המירב.
ראשית, חשוב לשים לב שנושאים את משקלו של הגוף על הזרועות, ולא על בית השחי (הדבר יבוא לידי ביטוי בעיקר במקרים של בחירת קביים אקסילריות). חשוב להבחין שלא מאמצים את הגוף יתר על המידה ובאופן ספציפי את הכתפיים. אם אתם חשים שהזרועות מתאמצות יתר על המידה, יש תחושת כאב גבוהה או נימול – מומלץ להתייעץ עם גורם מוסמך שמא אולי המוצר לא מתאים לכם או השימוש שלכם בו אינו נכון.
הדרך הנכונה להשתמש בקביים היא בכך שהקביים הן אלו שתמיד ילכו קדימה ורק לאחר מכן, משקל הגוף עובר כשנושאים את המשקל (בצורה חלקית או מלאה – תלוי בהמלצה הרפואית שקיבלתם על ידי הרופא/גורם מוסמך) על הידיים.
מה עם זה לא מספיק/מתאים?
כמובן, שאיש לא יודע כיצד יגיב והאם יהיה לו מספיק נוח/אפקטיבי עד שמנסים את המוצר עצמו,
אם השימוש בקביים אינו מספק את האפקט לשמו נרכש, הרי שמומלץ לנסות לבחור חלופות הקיימות בשוק החל מהליכון – רולטור, מקל הליכה, כסא גלגלים (רגיל, חשמלי) ועד קלנועית. הכל כאמור – בהמלצת רופא והצורך שלכם.